Szarka Gábor honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Elérhetőségeim

Cím:
Szarka Gábor
Dévaványa
Hunyadi út 138.
5510

Telefonszám:
0620/568-85-15

e-mail:
gaborpington@citromail.hu

skype: gaborpington

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Fajtaleírás

Fajtaleírás

Származás: Anglia

 

Tenyészcél: Sokoldalú gazdasági tyúk, tojás és húshozamban kimondottan jól hasznosítható. Gyorsan fejlődő és nagy testű, első évben 160 db, második évben 130 db 53 grammos sárga színű tenyésztojást rak.

 

Összbenyomás:

 

Egy erős  megjelenésű, nagy termetű, kockaformált mutatóalak, úgyis mint testmagasság, testszélessége megközelítőleg egyforma. Erősen fejlődött tömött, de nem túl puha tollazat, nagyon nyugodt természetű, szelíd baromfi fajta.

 

Kakas:

 

Test: nagyméretű masszív és mély. Összességében egy kockát képez. Nagy hiba: vékony testfelépítés, Cochin testforma

 

Nyak: közepesen hosszú, erős, függő tollazattal gazdagon borítva, enyhén hajlított.

 

Háta: Széles és erősen fejlett vállak, amelyek a nyaki függőtollazattól igen röviden a farok ívébe megy át, amelyet a gazdag tollazatú nyereg takar. A nyak – hát - farok egy egyenletes ívű görbületi vonal. Nagy hiba: púppárna.

 

Vállak: erős, fejlett, széles.

 

Szárnyak: kicsi, zárt, szorosan testhez simuló.

 

Nyereg: dús tollazatú, a farok felé szélesedik, fokozatosan felfelé tart.

 

Farok: rövid és a gazdag nyeregtollazat megszélesíti. A kormánytollakat széles sarlótollak teljesen takarják. nagyhiba: hosszú csúcsban végződő és nyitott farok tollazat.

 

Mell: mély, széles és különösen jól fejlett. Nagy hiba: magas és lapos mell.

 

Has: széles, telt mély és gazdag tollazatú.

 

Fej: kicsi, jól kerekített.

 

Arc: piros, finom szövetű.

 

Taréj: egyszerű, felálló, közép - nagy, 5-6 fogazatú, nem túl széles fűrésztaréj, a tarkó vonalát lágyan követő taréjzászlókkal.

 

Torok: közepes nagyságú, kerek

 

Fül: vörös, közép – hosszú

 

Szemek: a színek a színváltozatokhoz alkalmazkodnak. Narancssárgától a feketéig mindig a szín és rajzolat határozza meg pontosan.

 

Csőr: erős, lágy ívelésű, könnyedén hajlított.

 

Lábak: erős, középhosszú, tollatlan, színe tollazathoz igazodó

 

Ujjak: középhosszú, tollazat nélküliek

 

Comb: húsosak, pehely gazdag, tollazattól gazdagon borított. Hiba: magas állású és vékony combok.

 

Tömeg: 4-4,5 kg

 

 

 

Tojó:

 

Tömeg: 3-3,5 kg

 

Még kerekebb, mint a kakas formája. A hát még épphogy látható a gazdag tollazattól, de a határozott nyak – hát - farok görbületnek meg kell lennie. A farokcsúcs felismerhető legyen! Rövid és a gazdag nyeregtollazat megszélesíti, a kormánytollakat a széles sarlótollak teljesen takarják. A legmagasabb pont röviden a farokcsúcs előtt legyen. A külső sarokpont nem a legfelső, hanem felülről a harmadik kormánytoll végénél legyen. Szabad és nem korcsos állás.

 

Nagy hibák: keskeny, vékony test, Cochin forma, púpos, párnázott, magas sima mell, magas fejletlen állás, hosszú leesett, lelógó, hegyes nyitott farok, fehér fülcimpák, vékony tollazat.

 

 

 

 

 

 

 

 
ÓRA
 
Naptár
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2009-03-28
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu